10 Mayıs 2012 Perşembe

cilt gözeneklerimi nasıl kapatırım


cilt gözeneklerimi nasıl kapatırım
cilt gözeneklerimi nasıl sıkılaştırırım,cilt gözeneklerini kapatmak için doğal maske,cilt gözeneklerini daraltmak için bitkisel maske,cilt gözenekleri nasıl kapanır,gözenekleri daralmak için ne yapmalıyım,gözenekler nasıl küçülür,cilt gözeneklerini sıkılaştırma,cilt gözenekleri nasıl sıkılaşır..
Gözenekleri daraltmak için… 
Gözenekleri açmak için başlangıçta gözenekleri kapatmaya çalışmaktansa, yağ ifrazatını durdurmak veya dengelemek lazımdır. Yağlı ciltler herzaman su miktarı az olan ciltlerdir. Su miktarı az olduğunda ölü hücrelerin doku yüzeyine çıkarak asitli tabakayla koruma faktörü oluşturması zorlaşmaktadır. Bu sebeble cildin yüzeyi dış etkenlerden zarar görmektedir.
Yağ üretiminin yavaşlatılması, ciltteki su miktarının çoğaltılmasıyla mümkündür. Bunun için de su bazlı ve doğru ürünlerin kullanılması şart. Cildinize uygun olan ürünü kullanmak için de bir uzmana danışmanız faydalı olur.
Dengeli bir cildin gözenekleri kendiliğinden kapanır. 35 yaş altındaki genç ciltlerde gözeneklerin kapanması daha kolaydır. Cildin su ve yağ dengesi düzeldiğinde gözenekler ya kendiliğinden ya bakımla veya maskeyle kapatılabilir.
Ama yaşınız 35′in üstündeyse deri kalınlaşmış , çizgiler kırık çizgi haline gelmişse, bu gözenekleri kapatmak biraz daha zor olabilir. Gözenekleri kapatmak için mücadele etmek yerine, daha fazla büyümelerini önlemek daha iyi bir çözüm olur.
Gözenekleri temizleyen bantlar işe yarıyorlar mı?
Bantlar siyah noktaları azaltmak için uygulanan yöntemlerden biridir.. Siyah noktaları kimi zaman tamamen ortadan kaldıran bu bantların kullanımları çok kolay. Bantları yapıştırmadan önce uygulayacağınız alanı ıslatıyorsunuz, suyla birlikte yapışkan bir özelliğe kavuşan bandı yapıştırıp kuruyunca çıkartıyorsunuz.
Ancak siyah noktaları alan bu bantlar, gözeneklerdeki yağları boşaltamıyor. Oksitlenen bölümü alabilen bantların, dokunun içinde bulunan kanalı kapatan yağ kütlesini alması mümkün değildir.

Tavsiyelerden Bazıları;
1.Taviye:Yaş şekildeki maya ile biraz sütü ufak bir kasede iyice homojen olana kadar karıştırın. Özellikle duştan sonra bu maskeyi uygulamanız sizin için daha iyi olur çünkü cildinizin çok iyi temizlenmiş olması gerekiyor. Pamuk yardımıyla yada elinizle bu karışımı yüzünüze iyice sürün. Kokusu biraz kötü olabilir ama idare etmeniz gerekiyor. ilk başta yüzünüzde her hangi bir değişiklik hissedemeyebilirsiniz fakat 10 dakika içinde yüzünüz toparlanmaya başladığını hisedeceksiniz. Yarım saat süre ile maske yüzünüzde durmalı ve ardından ılık suyla durulayıp elma yağı, elma sirkesi yada gülsuyuyla yüzünüzü tonikler silin ve uygun bir nemlendirici ile nemlendiriniz. Bu maskeyi haftada 1 kez düzenli olarak uyguladığınızda gerçekten gözeneklerde farkedilir bir değişiklik olduğunu göreceksiniz…

2.Taviye:bir şişe maden suyunu ufak bir kaba boşaltıyoruz ve içine bir büyük limonu sıkarak çalkalıyoruz. Sonrasın da bu karışımı buzdolabımızdaki buz kalıplarına döküyoruz ve donduruyoruz. Her sabah uyandığınız zaman küçük bir kalıp buzu yüzümüzde gezdiriyoruz. Aynı işlemi maden suyu + elma sirkesi karışımıylada uygulayabilirsiniz.

3.Taviye: Bir kaç damla sirke ile limon suyunu iyice karıştırıp gözeneklerinize sürün. Farkı bikaç hafta içinde farkedeceksiniz. Hassas cilt yapısı olanlar için ciltte hafif bir yanma hissi oluşturacağı için çay maskesini tavsiye ederim. Demli çayı cildinize pamuk yardımı ile ılıkken sürün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder