6 Mayıs 2012 Pazar

Belimi nasıl inceltirim,bel nasıl incelir ?


Belimi nasıl inceltirim ?
Belimi nasıl inceltirim,belimi inceltmek için neler yapmalıyım,bel nasıl incelir,belinizi inceltme yöntemleri,beli inceltmek için neler yapılmalı,beli incelten yöntemler..

ABD’de Emmy Ödüllü beslenme programı sunan Türk kalp cerrahı Prof. Dr. Mehmet Öz, bel bölgesini inceltmek için her ögün bir porsiyon baklagil yenmesini tavsiye etti.

Ünlü doktor çözülebilir lifler açısından zengin olan fasulye ve börülce gibi baklagillerin haşlanarak yemekle eklenmesini tavsiye etti. Öz, her ögünde tüketilecek bir avuç haşlanmış baklagilin yağ yakımını hızlandıracağını ve alınan yağların depolanmasını engellediğini söyledi. Öz böylece karnın bir haftada düzleşeceğini de belirtti. Öz inatçı yağları eritmek isteyenler için bir de kurabiye tarifi verdi.  Kurabiyenin içinde ise, nohut, fasulye ve bol lif bulunuyor. Lif bel ve karın bölgesinde tutulan yağları harekete geçirerek çözülmelerinde büyük rol oynuyor.
MUCİZE TARİF
İşte yapması pratik baklagil kurabiyesinin tarifi:1 veya 2 konserve fincan kadar haşlanmış nohut, iki rendelenmiş havuç, 2 çay kaşığı maya, 1 çay kaşığı zeytinyağı, tuz ve karabiber büyük bir kapta mikserden geçiriliyor. Hamurumsu bir kıvam elde edildikten sonra kurabiye kaplarına kaşıkla tek tek yerleştirilen hamurlar, üzerinde toplamda içine 2 çay kaşığına denk gelecek kadar haşhaş eklenerek hazır hale getiriliyor. Daha sonra 180 dereceye ayarlı fırında yarım saat pişiriliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder