27 Mayıs 2012 Pazar

ilk buluşmada neler giyilmeli? Neler yapılmalı?


ilk buluşmada neler giyilmeli? Neler yapılmalı?

Bu ilk buluşma çok önemlidir buna göre diğer buluşmalarında olup olmayacağına karar verilir..
ilk buluşmada yapılması gerekenler
ilk buluşma için plan yaparken, karşınızdaki insanın zevklerini , sevdiği şeyleri de düşünerek hareket edin..
İlk buluşmada yer çok önemlidir. Sessiz, sakin ve kapalı bir mekanı tercih edin. İletişim daha kolay olacak ve bu sayede ona daha iyi odaklanabileceksiniz.
İlk görüşmeden sonra 2. görüşme arasına biraz zaman verin 24 saat sonra yeniden görüşmeyi kesinlikle kabul etmeyin.
ilk buluşmada neler giyilmeli? Neler yapılmalı?

Sade ve uyumlu giyinin. Fazla karmaşık giyinmeyin. Çünkü bu karmaşıklık sizin rahatsız , karşınızdakininse sizi iğreti hissetmesine neden olabilir.
Mutlaka bakımlı olun . Tırnaklarınız mutlaka manikürlü, saçlarınız mutlaka bakımlı, parfümünüz mutlaka hafif, dişleriniz mutlaka beyaz olsun!
Randevunun ille de akşam olması gerekmez. Onu, hafta sonu bir kafeye davet edebileceğiniz gibi, parkta yürüyüşe de çıkarabilirsiniz. Bu konuda kalıplara bağlı kalmayın ve yaratıcı olun.
İyi bir dinleyici olmak çok önemlidir. Karşınızdaki kişiyi can kulağıyla dinliyor ve onunla ilgileniyor gözükmeniz oldukça etkili bir detaydır. Bunun için de o bir şey anlatıyorken gözlerinin içine bakıyor olmak veya ara ara ona anlattığı konuyla ilgili sorular sormak veya ufak ufak başınızla onaylamak gibi detaylar uygulayabilirsiniz.
İlk buluşmada karşınızdaki kişi sizi tanımaya, anlamaya çalışmaktadır. Bu yüzden ne kadar doğallığı yansıtan bir makyaj uygularsanız o kadar etkileyici; ne kadar yoğun bir makyaj yaparsanız da o kadar itici olursunuz.
İlk görüşmeden göz iletişimi çok önemlidir. Konuşurken sağa sola değil de gözlerinin içine bakın. Bilirsiniz gözler yalan söylemez. Böylece hem daha samimi bir iletişim kurar hem de niyetini anlama fırsatını yakalarsınız.
İlk görüşmede ara ara seslikler olur. İki taraf da konuşacak bir şey bulamaz. Böyle bir durumda sırf sessizliği bozmak adına  saçma sapan birşer söylemek yerine karşınızdaki kişinin kişilik özellikleri ile ilgili bir soru sorun.
İçkili bir ortamdaysanız ortama uyun; ama birkaç kadehi geçmeyecek şekilde olmalı bu.
Yemek seçiminizi doğru yapın. Yemek seçiminizi yaparken çatal-bıçak kullanarak, parça parça yiyebileceğiniz yiyecekleri tercih edin. Ayrıca dişlerinizde birtakım izler bırakacak yemekleri tercih etmemenizi öneririz.
Gülümsemenin iletişimdeki olumlu etkisi paha biçilemez! İlk randevuda da somurtup oturmaktan veya cool olacağım diye surat asmaktansa güler yüzlü olmanız çok daha işe yarayacaktır.
Konuşurken konu değiştirin. Birkaç farklı konudan daha kısaca ve daha az detaylı konuşmaya özen gösterin!
Siz sigara içiyorsanız o içmiyorsa sigara içmek için yemeğin bitmesini bekleyin. Yemek sonunda sigarayı yakmadan onun rahatsız olup olmayacağını sorun ve sigaranızı öyle yakın.
Hesabı ödeme zamanı geldiğinde siz de elinizi çantanıza götürün, hesabı kendisi ödemekte ısrarlıysa bırakın ödesin. Ancak görüşmeye giderken yanınızda mutlaka para bulunsun. Cimri biri ile de görüşmüş olabilirsiniz. Böyle biri ise 2. görüşmeyi yapmanız pek tavsiye edilmez.
Eğer endişeliyseniz, çekinceleriniz varsa bunu açık açık söyleyin. Bu şekilde endişenizin giderilmesi daha kolay olacaktır. İlk Randevuda Sakınılması Gerekenler:
Asla Eski sevgilinizden bahsetmeyin. Eski ilişkileriniz hakkında soru sormadığı sürece, hatta sorsa bile, kesinlikle anlatmamalısınız. Eski erkek arkadaşınızdan bahsetmek öncelikle o ilişkiyi hala unutamadığınız anlamına gelir. Karşısınızdaki erkek eski sevgilinizi unutabilmek için onunla vakit geçirdiğinizi düşünecektir.
Onunla ortak olmaya çalışmayın. Bu sizi samimiyetten uzaklaştırır. Zevkleriniz pek ortak değise, ama birbirinizin ilgisini çektiyseniz, illa ki ortak zevklere sahip olmanız gerekmez. Ayrıca aynı fikirde olmasanız da konuşacak birçok ortak konu bulmanız ve birbirinizden etkilenmeniz oldukça mümkün.
İlk bulumada sohbetinizi yarıda kesip birilerine mesaj atmayın ya da birileri ile telefonda görüşmeyin. Görüşmeye başladığınız anda ya telefonunuzun sesini kısın ya da tümden kapatın. Uzun zuzun birileri ile konuşmak saygısızlıktır.
Çevrenizde başka erkekler varsa onlara göz ucuyla dahi bakmayın. Bunu yaparsanız 2. görüşmeyi unutun.
Görüşme bir kış günü ise ve siz de dışarı çıktığınızda üşdüyseniz size ceketini verdiğinde ona hayır demeyin.
Heyecana kapılıp sürekli kendinizi anlatmayın. Bazı noktalarda kendinizden bahsetmeniz gayet iyi bir durumdur. Kendi farkındalığınızın göstergesidir ve kesinlikle dozunu kaçırmadığınız sürece seçtiğiniz kelimelerle karşınızdaki kişiyi çoğu zaman etkileyebilirsiniz. Ama durmaksızın kendinizden, evinizden, ailenizden, köpeğinizden ve arkadaşlarınızdan bahseder hale geldiğinizde bu bir erkek için koşarak uzaklaşma nedenidir.
Daha ilk randevunuzda ne kadar para kazandığınızdan ya da ailenizin ne kadar zengin olduğundan  bahsederek bu artı özelliğinizi eksiye çevirmeyin.
Ona eski sevgilisi hakkında sorular sormayın. O nasıl sizinkini duymaktan hoşlanmayacaksa, sizde aslında onun eski sevgilisi hakkında hikayeler duymaktan hoşlanmayacaksınız ve hatta kıskanacaksınızdır. Soracağınız sorular sadece meraktan kaynaklanıyordur. Bu durum sizin güvensiz biri gibi görünmenize yol açar.
Vücudunuzdan şikayet etmeyin. Erkeklerin genel olarak nefret ettikleri bir konudur kadınların vücutları hakkında konuşmaları ve sürekli ‘Diyet yapmam gerekiyor’ demeleri. Sizi beğenmiş ki, şuan berabersiniz. Erkeklerin kendine güveni olan kadınlardan hoşlandıklarını unutmayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder